AOZ Blog

Waag de sprong! Maar… blijf op je hoede.

 

Een dame die met verve door het glazen plafond is geknald vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Verlangen naar meer verantwoordelijkheid, een andere werkomgeving. Nieuwe kansen en richtingen. Het assessment en de pre-employment screening doorstond ze zonder enige twijfel en met een positief advies ging ze richting de nieuwe werkgever. Vastbesloten verruilde zij haar goede baan voor de nog betere betrekking bij het bedrijf wat een product bracht dat meer aansloot bij haar persoonlijke ambities en interesses. Ze had er zin in. Was gedreven en enthousiast. Zette haar beste beentje voor.

> 3 maanden later stond ze op straat. Gedesillusioneerd en met lege handen. De teleurstelling was groot. Het bedrijf was ondertussen failliet gegaan...  Had ze dat kunnen zien aankomen?

Het is gebruikelijk om werknemers te screenen alvorens tot een overeenkomst te komen.  In deze tijden is het ook zeker aan te raden om bedrijven te checken voordat je een prachtige carrièreswitch denkt te gaan maken. Niet iedereen is net zo eerlijk en openhartig als jijzelf bent. Vaak is er ook een stemmetje in je achterhoofd. Dit wordt nogal eens weg beargumenteerd door enthousiaste gevoelens en mooie vooruitzichten. Waag de sprong! Maar wees uiterst voorbereid. Neem het zekere voor het onzekere. Op alle fronten.

 

Vertrouwen op feiten, vertrouw op AOZ

Op 22-03-2024 door Aad Schalke

 




Logo AchtergrondOnderzoek.nl
Logo AchtergrondOnderzoek.nl

Eenmalig persoonsinformatie opvragen? Klik hieronder op de buttons.







Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 076 74 10 100 of via onze contactpagina.